torstai 9. kesäkuuta 2011

Satama, väkivalta ja tukariraivo

Olen kiireessä joutunut vastailemaan eri blogeihin kuten tähän ja Helsingin Sanomien keskusteluun omia mietteitäni Sataman ja romanien tueksi tehdyistä iskuista. Väkivalta, niin kuin kaikki muukin valta, ahdistaa minua. Koulukiusaaja aikoinaan pisti starttipistoolin minun ohimolleni ja minä luulin sitä oikeaksi. Olen antanut hänelle anteeksi. Hän kuitenkin pyrki kansanedustajaksi ja keräsi valtavasti ääniä, ne eivät tosin paikkaan riittäneet. Kukaan hänen tuhansista äänestäjästään ei ottanut esille tätä aikaisempaa väkivaltatapausta eikä muutakaan, vaan he uskoivat, että Kari on muuttunut mies. Kuitenkaan kukaan ei ole vaatinut Kristillisdemokraattiselta puolueelta anteeksipyyntöä tai kannanottoa.

 Miten Sosiaalikeskus Satama voisi tarpeeksi vakuuttaa, ettei ole väkivallan asialla. Kaikki Sataman toimijat voivat ainoastaan sanoa "ei, ei ja vielä kerran ei". Toisenlainen mielipide saattaa johtaa siihen, että on poliisi tekemässä kotietsintää. Tästä on aiempia kokemuksia. Siksi on typerää kysyä mitään yhteistä lausuntoa, kun mahdollisesti osa Sataman käyttäjistä on vaiennettu.

Satamassa on turvallisempien tilojen ohjeisto, jonka mukaan väkivallantekijää ei pelkästään tyydytä poistamaan paikalta, vaan hänen kanssaan keskustellaan. Satama antoi toimintakutsun kesäkuussa, kuitenkin "anarkistien" toimista osa oli tapahtunut paljon aikaisemmin. Miten kesäkuussa tehty toimintakutsu voi olla yllykkeenä huhtikuisille kivienheittelyille?

Minä itse epäilen, että nämä anonyymit anarkistit ovatkin oikeasti uusnatseja. Uusnatseja ei kiinnosta sivullisten turvallisuus, kuten vuoden 2010 Pride-iskusta voidaan päätellä. Kun huhtikuussa poliisiautoa kivitettiin, talo oli pimeänä (sattumalta hortoilin siellä puolen yön aikaan) ja talolla oli vaivana monenlainen lapsellinen ilkivalta, kuten esimerkiksi lukkojen liimaaminen umpeen. Ilmeisesti samat tyypit julkaisivat tiedotteen, jossa Al Qaidan edesmennyt jäsen ylisti Pasilan pommia.

Sananen pommista

Pommi oli järjetön. Vaikka se oli virittämätön, pommi voi räjähtää tärinästä. Kotitekoiset pommit ovat arvaamattomia, niin kuin esimerkiksi Myyrmannin pommimiehen pommi, joka räjähti ilmeisesti vahingossa ja jopa tehdastekoiset pommit ovat arvaamattomia. "Jos osaa leipoa kakun, osaa tehdä pommin". Pommin teko on helppoa, mutta sen liikuttelu on vaikeaa, aivan kuin täytekakunkin. Jos minä tekisin pommin, tekisin sen paikan päällä ja pitäisi olla kauko-ohjattava robotti, joka tekee työn. Petri Gerdtin lisäksi mielessäni on Lapuan patruunatehtaan räjähdys.

Sananen romaneista 

Minua on kehotettu majoittamaan romaneita kotiini. Merkillepantavaa on se, että vaikka koko ajan valitetaan kerjäyksen aggressiivisuudesta, kukaan romani ei ole pyytänyt minua majoittamaan häntä luokseen, koskaan. Mielenkiintoista on, pitäisikö tällä tavalla yksityisesti järjestää esimerkiksi puolustusmenot, YK:n ja EU:n jäsenmaksut. Maksakoot ne, jotka haluavat armeijan. Maksakoot ne, jotka hinkuavat EU:iin. Miksi nämä tukarit eivät ikinä ehdottele tällaisia Kataisille ja muille? Miksi ainoastaan ulkomaalaisten asuttaminen muodostaa poikkeuksen? 
Tämänkin takana on persutyyppisesti antaa esimerkiksi jokin absurdi tilanne vastapuolen saamiseksi näyttämään huonolta.

13 kommenttia:

  1. Jotenkin alkaa tuntumaan että tuo Sataman väki on vieraantunut todellisuudesta kauan aikaa sitten. Mutta mistäs sitä tietää, ehkäpä pääsevät paritusrinkiin mukaan.

    VastaaPoista
  2. http://www.poliisi.fi/poliisi/krp/home.nsf/pages/DD246162688C7D9CC22578A2003E4724

    VastaaPoista
  3. Sataman porukka on monilla tavoin vitsaus yhteiskunnalle ja sen laillisuutta kunnioittaville yksilöille. Polisin tulisi päättäväisesti ja tarvittaessa aseellisesti puuttua sosiaalikeskuksen toimintaan, raudoittaa terroristit ja saattaa Supon kuulusteltaviksi kaikki satamaterroristeja sympatiseeraavat punavihreät iilimadot.

    VastaaPoista
  4. Hienoa että kannatat väkivallattomuutta! Olen itsekin vahvasti sen puolella. Olen myös sitä mieltä, että turvallisuus on tärkeää romaneille. Kaikkien kannalta viisainta lienee auttaa romaneja omissa maissaan. Ne soveltuvat myös parhaiten heidän perinteisen kulttuurinsa toteuttamiseen.

    VastaaPoista
  5. samaa mieltä, romaneja tulisi auttaa omassa kotimaassaan, se olisi kestävin ja ehdottomasti paras ratkaisu heille itselleenkin, että kotimaa olisi turvallinen ja tarjoaisi elannon, he ovat itsekin sanoneet niin. mutta millä tavoin ja kuka auttaa kun romanian valtio ei suostu? se mitä Satama tekee, on auttaa heitä ensisijaisissa tarpeissa, kuten WC, suihkut, ja turva, voiko ihminen vähempää pyytää edes ulkomailla? mutta olet ehdottomasti oikeassa, ratkaisu pitäisi löytyä omasta kotimaasta. auttajia kuitenkin tarvitaan muualtakin, esim. muista EU maista. kaikkien maiden, valtioiden ja kansojen tulisi ottaa vastuu kaikkien hyvinvoinnista, se on mielipiteeni. tuntuuu vain että muiden hyvinvointi tulee liian usein toisten kustamnnuksella...

    VastaaPoista
  6. No selvähän se sitten saastamaa, eiköhän lennätetä ne kaikki tänne.

    VastaaPoista
  7. se nyt ei ollut mitä tarkoitin, JW, kuten varmaan ymmärrärtäisit itsekin ellet olisi jo valmiiksi tuominnut asiaa mitä tahansa kuka sanookaan.

    VastaaPoista
  8. kaupunki joutuu siivoamaan rikollisjoukkioiden värväämien romanien ulosteita kymmenillä tuhansilla euroilla. Suomessa kyllä jaksetaan ihmetellä Pietarin jätevesiä, mutta se ei hippejä huoleta, että tänne rahdataan ihmiskaupan uhreja paskomaan ympäri kaupunkia.

    VastaaPoista
  9. Romanit eivät ole mikään rotu, vaan aikoinaan Intiasta lähtenyt työtävieroksuvien ihmisten hippiliike, joka on nyt löytänyt kaltaisiaan Viherhippejä Suomesta. Samaa paskasakkia kaikki. Ei euroakaan verovaroja noiden elättämiseen. On kotimaisilla Viherhipeillä otsaa, kun ei riitä, että elätämme heidät, pitäisi vielä elättää koko maapallon työtävieroksuvien porukka. Miksi se marjojen keräys metsistä ei edes parhaaseen marja-aikaan romaneille kelpaa? Taitaa vivahtaa liikaa työntekoon.

    VastaaPoista
  10. Mitäs rasistista paskanjauhantaa täällä on? Työn vieroksunta on normaali reaktio, sillä keskiluokan ummehtuneen arvomaailman ulkopuolella työ ei ole kivaa. Kivasta ei makseta palkkaa. Kapitalismin törkein aivopesu on sen väittäminen, että olisi jokin "työelämä". Elämä alkaa siitä, kun tehtaan pilli soi työpäivän päättymisen merkiksi. Aikoinaan malli vankilaan otettiin tehtaista ja kumpaankin oli häpeä joutua.

    Sinulla on täysin väärä käsitys elättämisestä. Minä olen ihminen, jolta rosvotaan veroa siitä niukasta palkasta, mitä minä saan, vaikka ihme ja kumma tilastojen mukaan kuulun keskiluokkaan. SINÄ et elätä mitään. Sinun verorahasi menevät kankkulan kaivoon, tarkimmin sanottuna Ateenan poliisin kyynelkaasuhankintoihin, asetehtailijoille, huumeparoni Sorosille ja pankkiireille.

    Tule Kalasatamaan katselemaan landepaukkulasta, niin näet, ettei siellä mitään marjoja kasva, eikä kesäkuussa vielä muutenkaan.

    VastaaPoista
  11. Vasemmisto se vasta onkin toitottanut työn teon tärkeyttä ja venymistä siinä yhteiskunnan ja Puolueen hyväksi. Työn orj.. öh sankareita olemme kaikki jne. Vihervasurisakin sympatiat kohdistuvat jopa P-Korean kaltaisiin työ- ja keskitysleirivaltioihin.

    Mutta ekaa kertaa huomaan, että vihervasuri vastustaa verojen maksua. Eikös sen pitänyt olla yhteisen hyvän rakentamiseen - uusi vihervasurihallitus varmaan näyttää hyvää esimerkkiä tästä...

    VastaaPoista
  12. Smuguja hyysäävä sataman paskasakki täyttää kaikki järjestäytyneen rikollisliigan tunnusmerkit, ja siksi on merkillistä ettei poliisi pysty tai halua tuhota tätä järjestäytyneeseen yhteiskuntaamme soluttautunutta syöpäpesäkettä. Voimakas aseellinen väliintulo sosiaalikeskuksen ytimeen olisi nyt paikallaan ja porukan johtohahmot tuomittava pitkiin kuritushuonerangaistuksiin.

    VastaaPoista
  13. Samaa mieltä. Tämä roskasakki olisi aika laittaa kuriin. Tanskassa on alkanut jo oikea suunta kun huomattiin että liika hyysiminen ei auta. Vaihtoehdoksi tälle porukalle voitaisiin antaa joko Romaniaan tai Bulgariaan muuttaminen. Saisivat auttaa kentän päällä ihan itsekseen.

    VastaaPoista