torstai 23. kesäkuuta 2011

Taistelu uuden sosiaalikeskuksen puolesta jatkuu juhannuksena

Väkeä noudetaan uuteen sosiaalikeskukseen Sörnäisten piritorilta 19.00, 19.30, 20.00, 20.30 ja 21.00.
 
pe 24.6
21.00 Alkuinfo+ruokaa
Myöhemmin musiikkia.
 
la-su
11.00 Aamiainen
12.00 eteenpäin työpajoja ja muuta
 -tatuointipaja
 -rumpuryhmä-työpaja
 -distropöydät
 -presentaatio espanjan yleislakosta vuonna 2010
 -lakituki-info
 -pyöräpaja (tuokaa jämäpyörät mukana)
 -Freeshop (tuokaa turhat vaatteet ja tavarat kiertoon)
17.00 Talokokous + ruoka
Myöhemmin leffoja ja dokumentteja ja musaa.
 
Ohjelma tarkentuu perjantaihin mennessä.
 
Reclaim the City, perkele!

13 kommenttia:

  1. Tämä sataman paskasakki olisi pikkuhiljaa aika pistä ruotuunsa. Jos virkavalta ei sitä tee, olisi kansalaisten syytä ottaa oikeus omiin käsiinsä.

    VastaaPoista
  2. Olen täysin samaa mieltä ylläolevan kanssa. Leirin lähettyvillä asuvana voin sanoa, että he ovat suuri turvallisuusuhka koko Hermannin kaupunginosalle. He saisivat töitä (EU:n kansalaisia kun ovat), jos vain haluaisivat. Viime vuonnakin Metro-lehdessä mainostettiin, kuinka eräs Romanian romani sai rehellistä työtä autokorjaamosta. Jos ei tarjonta miellytä, niin painukoot vittuun.

    VastaaPoista
  3. Tarjositte WC:t Kalasatamassa Romaneille? Taisi unohtua paskapaperi. Lol?

    VastaaPoista
  4. Vessapaperit on kauan sitten nyysitty.

    VastaaPoista
  5. Ettei vain olisi käynyt niin, että suomalaisille "sosiaalikeskuksen" tyhjäntoimittajahipeille olisi sittenkin tullut heillekin mitta täyteen pihalla hääriviä romaneita ja oli pakko etsiä uudet tilat.

    Eihän se olisi ollut kovin hyvää medianäkyvyyttä kun ensin on kutsuttu romanit pihaan ja sitten yhtäkkiä seura ei enää miellytäkään, mutta eroon ei pääse.

    Innolla odotan sitä, että löytävätkö Bulgarian ja Romanian romanit tämän uuden vallatun talon. Ja jos on näiden sosiaalikeskushippien aiempia vuodatuksia uskominen, niin tokihan romanit auliisti majoitetaan myös tähän uuteen tilaan.

    Taidanpa tulostaa kartan ja käydä oikein itse vinkkaamassa romaneille tästä uudesta paikasta. ;)

    Sitä saa mitä tilaa.

    VastaaPoista
  6. Ihan vain mielenkiinnosta kysyn. Miksi katsotte olevanne oikeutettuja haltuunottamaan toisten omistamia tyhjillään olevia tiloja? Kuka teistä vastaa jos Franzeniaan kutsumienne ihmisten joukossa on porukkaa, joka "koristelee" tuon vanhan arvokkaan rakennuksen tageilla ja graffitien irvikuvilla. Kalasataman rakennuksen ulkonäöstä päätellen joukkoonne mahtuu myös näennäisluovuuttaan tällä tavoin ilmaisevia yksilöitä.

    VastaaPoista
  7. Tässäpä teille työpajaehdotus : Kalaataman alueen siivous.

    Cleanup After Yourself - Perkele!

    VastaaPoista
  8. Tuskin tuo roskasakki ole kuullutkaan moisesta asiasta kuin siivoominen. Jää meidän maksettavaksi.

    VastaaPoista
  9. Monet käyttävät kalasataman aluetta kaatopaikkana, ihan suomalaisetkin tyypit dumppaavat sinne romujaan. Kaupungin joutomaat tuppaavat roskaantumaan, toki olisi toivottavaa että kaikki roudaisivat vanhat jääkaappinsa kierrätyskeskukseen tai edes viralliselle kaatopaikalle.

    "Kuka teistä vastaa jos Franzeniaan kutsumienne ihmisten joukossa on porukkaa, joka "koristelee" tuon vanhan arvokkaan rakennuksen tageilla ja graffitien irvikuvilla. "

    Kaikki vastaavat omista teoistaan, aika perusjuttu myös juridisesta näkökulmasta.

    VastaaPoista
  10. Mielestäsi voin siis ilmeisesti käydä vääntämässä kotisi oven auki ollessasi lomalla ja kutsua sosiaalisessa mediassa jengiä viettämään sinne laatuaikaa. Jos jollekulle sattuu juolahtamaan mieleen asuntosi tuhoaminen, vastuu on yksin hänen.Aika perusjuttu tosiaan niin juridisesta kuin eettisestäkin näkökulmasta.

    VastaaPoista
  11. Kaikki vastaavat omista teoistaan, eli myös he jotka ovat päästäneet väkeä vallattuun taloon.

    Joskus olin vielä toista mieltä, mutta kyllä tämä on roskasakkia ihan täysin. Onneksi kunnallisvaalit ovat tulossa, saadaan vasemmistovihreiden valtaa pienennettyä. Draivi siihen on nyt todella hyvä. Kiitos anarko-markot.

    VastaaPoista
  12. Joka päivä 0.00-23.59 Romux-workshop: "Keräämme" talteen toisten omaisuutta, kuten kaapelikeriä ja työkaluja.

    Poliisilla on tutkittavana noin 18 000 euron arvoisen kaapelierän törkeä varkaus, joka sattui maanantaiyönä Itäkeskuksessa. Kyseistä kaapelia löydettiin tiistaina puretun romanileirin alueelta Helsingin Kalasatamasta.

    Romanien asuttamasta sosiaalikeskus Sataman rakennuksesta löytyi kymmenittäin rakennusfirmojen, sähkö- ja lvi-urakoitsijoiden nimissä olevia työkaluja.

    - Iskuporakoneita, porakoneita, naulaimia, sorkkarautoja, vasaroita, erilaisia käsityökaluja, luettelee Kari Hartikainen.

    VastaaPoista
  13. Se on ohi nyt - emme jää kaipaamaan.

    VastaaPoista