torstai 9. kesäkuuta 2011

pommi-iskuista mielipidettä...

aktio solidaarisuudeksi satamalle meni pahasti mönkään. Sataman toimintakutsu ei todellakaan tarkoittanut mitään tällaista. Ihmishenki, ihmisyys itseisarvona, tasa-arvo ( oikeus elää ja olla pelkäämättä henkensä puolesta) ja suvaitsevaisuus ovat Sataman arvoja, eivät pelko ja väkivalta.
En ymmärrä millä tavalla tämän on katsottu auttavan Satamaa ponnisteluissa avoimen ja autonomisen sosiaalikeskuksen luomiseksi, ja mua surettaa kamalasti tää tilanne. Miten tästä eteenpäin, kun media yrittää koko ajan kaivaa joko tuomitsemista tai hyväksyntää pommeille, räjähtämättömille kuitenkin luojan kiitos. Satama ei erilaisia ihmisiä täynnä olevana porukkana voi tuomita eikä hyväksyä, vain toivoa että iskun tekijät miettii ens kerralla ja että mediassa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa keskityttäisiin motiiveihin ja taustatekijöihin tällaisille iskuille. Kuten Takkuun lähetetyssä tiedotteessa sanottiin, he halusivat saada poliitikot tuntemaan sitä samaa pelkoa jota miljoonat ihmiset tuntevat joka päivä väkivaltamonopolin ja poliisivaltioiden hallitsemassa maailmassa.
 Mutta, Solidaarisuusiskua olisi pitänyt katsoa vähän pidemmälle ja yrittää nähdä sen seuraukset. Ymmärtää, että väkivalta synnyttää väkivaltaa ja viha vihaa. Suuttumusta täytyy osata kanavoida ja tuoda ilmi eri tavalla, niin että siitä voi keskustella ja löytää sen syyt. Tällainen väkivallanteko synnyttää vaan vastustusta asialle jota se yritti puolustaa. Aktioita ja iskuja jotka herättävät keskustelua, rakentavaa sellaista joista jää ulkopuolelle hipit menkää töihin-tyyppiset naiivit läpät, ja tuovat huomiota suomalaisen yheteiskunnan ratkaistavissa oleville ongelmille voi ja täytyy tehdä muillakin tavoin kuin väkivallalla uhaten.

täällä on jonkun hyvää analyysiä pommi-iskuista.

http://www.vallankumous.org/blogi/2011/06/08/pomminheittaja-anarkisteista/
täällä on hyvää analyysiä pommi-iskuista.

http://www.vallankumous.org/blogi/2011/06/08/pomminheittaja-anarkisteista/

3 kommenttia:

  1. "erilaisia ihmisiä täynnä olevana porukkana voi tuomita eikä hyväksyä." Kaikella kunnioituksella, mutta tuo kuulostaa saivartelulta, koska tuoreemmassa kirjoituksessa toteat: "Satamassa on turvallisempien tilojen ohjeisto, jonka mukaan väkivallantekijää ei pelkästään tyydytä poistamaan paikalta, vaan hänen kanssaan keskustellaan." Eli miten voitte erilaisia ihmisiä täynnä olevana porukkana sopia turvallisempien tilojen ohjeistosta mutta ette voi sopia siitä miten pommeihin suhtaudutaan, eli tuomitaan tai ei?

    VastaaPoista
  2. henk. koht. haluaisin tavata nää tyypit pommien ym. takana ja keskustella niiden kanssa jutusta. kuten tosta luit ja lainasit, ei pyydetä pelkästään poiustumaan paikalta, vaan kekustellaan asiasta.
    eli toisinsanoen, ei tyydytä pelkästään tuomitsemaan, vaan yrittää löytää ne motiivit, syyt taustalla ja löytää parempi ratkaisu. mikä on nyt vaikeaa koska tekiöitä ei tunneta. mut pelkällä tuomitsemalla tai pelkällä tukemisella, kummallakaan ei pääse pitkälle.

    ja tähän blogiin kirjoittaa monet eri ihmiset, ei vaan yksi, vaikka samalla nimimerkillä tuleekin.

    VastaaPoista
  3. Jos näitä sataman elämäntapavallankumouksellisia ei saada kuriin hyvällä, on hipit pantava aisoihin pahalla. Poliisin voimakas aseellinen interventio lienee nyt paikallaan, vai kuinka?

    VastaaPoista